people laughing and talking outside during daytime

Breng beweging in de werkdag!

Bewegen is gezond! Dat weten we allemaal en toch doen we het in Nederland veel te weinig. Slechts de helft van de mensen in ons land beweegt voldoende. Je zou het misschien niet direct denken, maar ook op een kantoor waar veel gezeten wordt, is het belangrijk dat beweging in het leven van de werknemers geïmplementeerd wordt. Ga bijvoorbeeld op een actief bedrijfsuitje bij Wavevents. Zo breng je als werkgever beweging in de werkdag.

Waarom is bewegen zo belangrijk?

Dat bewegen gezond is voor het privéleven weten we allemaal, maar als werknemer heb jij er ook baat bij om je werknemers in beweging te krijgen. Actieve werknemers voelen zich mentaal beter en kunnen daardoor ook productiever zijn op de werkvloer. Bovendien zorgt samen sporten voor een saamhorigheidsgevoel binnen het team. Sporten binnen bedrijfskringen mag daarom aangemoedigd worden. Tot slot zijn mensen die veel bewegen gezonder. Dat wil je natuurlijk hebben als werkgever, aangezien gezonde werknemers tot minder uitval door ziekte leidt

Een actieve werkdag

Het wordt steeds duidelijker dat zitten ongezonder is dan we dachten. Het werkt overgewicht in de hand, zorgt voor akelige nek- en rugklachten en kan op termijn zelfs voor hart- en vaatziekten zorgen. Veel ondernemingen investeren daarom in zogenoemde zit-sta-bureaus, die de werknemers in staat stellen om afwisselend zittend en staand te werken (te lang staan is namelijk ook niet goed). Uiteindelijk is lopen het best. Kies er daarom vaker voor om een overleg één op één tijdens een wandeling te doen en spoor personeel aan om lopend te bellen.

Kortingen

Sommige ondernemingen hebben een sportschool in het bedrijfspand, maar de meeste ondernemingen hebben die luxe helaas niet. Wel kun je je werknemers stimuleren om te gaan sporten door bij het contract in te voegen dat ze korting krijgen op de sportschool. Dat is een win-win-situatie, want jij hebt straks gezondere en gemotiveerde werknemers in je team en het is voor potentiële nieuwe werknemers aantrekkelijker om te solliciteren, wat met het huidige tekort aan werknemers absoluut wenselijk is.

Ga iets actiefs doen!

Houdt de sfeer er lekker in door regelmatig iets actiefs te ondernemen met het team. Ga bijvoorbeeld bij een bedrijfsuitje een mooie fietstocht doen, breng een bezoekje aan een klimhal of een zwembad, of neem een workshop in een wat minder bekende sport zoals aquagym of schermen. Samen actief bezig zijn, motiveert en brengt het team dichter bij elkaar. En wat dacht je van een leuk bedrtijfsuitje naar Schevingen? Hier kun je suppen, beachvolley, beachsnooker of andere leuke activiteiten doen. Blijf in beweging!

Total
0
Shares
Vorige
Makkelijker roosters maken en uren bijhouden met urenregistratie software
person using computer keyboard

Makkelijker roosters maken en uren bijhouden met urenregistratie software

Wanneer we het hebben over werk, dan denkt men vaak snel aan die van negen tot

Volgende
Zilver kopen bij Doijer & Kalff: wat weerhoudt u ervan?
silver and gold round coins

Zilver kopen bij Doijer & Kalff: wat weerhoudt u ervan?

Investeren in edelmetalen is een tijdloze strategie om vermogen te beschermen en

Ook interessant