a room with boxes and a window

4 tips om logistieke processen te verduurzamen

De logistiek en transport zijn helaas grote vervuilers door al dat vrachtvervoer en die grote distributiecentra. Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel: met nieuwe innovaties en technieken kunnen we deze vervuiling flink terugdringen. Het mooie is dat duurzamer werken vaak ook betekent dat je minder geld uitgeeft. Dus bedrijven in deze sector kunnen echt iets goeds doen voor het milieu én tegelijkertijd hun kosten drukken. Dit laat zien dat investeren in duurzaamheid niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor de portemonnee. Denk bijvoorbeeld aan duurzame verzenddozen van Superdoos en elektrische voertuigen. Lees er hier meer over!

Duurzame transportmiddelen en efficiëntie in bezorging

De transportsector vervuilt onze planeet behoorlijk. Maar met elektrische voertuigen kunnen we veel minder schadelijke gassen de lucht in blazen. Daarnaast moeten we slimmer gaan inpakken. Dat betekent minder verpakkingsmateriaal en meer herbruikbare verpakkingen. Je kunt nog steeds kiezen voor een bedrukte doos, maar zorg voor de perfecte maat van je product. Zo ben je geen “lucht” aan het vervoeren.  Op die manier kunnen we dus ook de hoeveelheid spullen die we versturen verminderen, wat goed is voor het milieu. Ook handig zijn slimme pakketbrievenbussen. Die maken de bezorging efficiënter, zodat er minder onnodige ritjes gemaakt worden.

Innovatie in verlichting en verwarming

Oude TL-lampen in je distributiecentra vervangen door LED-verlichting is al een slimme zet om duurzamer te worden. Dit is niet alleen beter voor je energierekening, maar je verlaagt zo ook de uitstoot. En vergeet de verwarming niet! Je hebt goede isolatie in je gebouwen nodig. Zo houd je de warmte binnen, voorkom je verspilling en bespaar je nog meer energie. Dit zijn echt simpele aanpassingen die iedereen met weinig kosten kan doorvoeren.

De supply chain optimaliseren door data delen

Op het moment dat verschillende bedrijven in de logistiek gegevens met elkaar delen, kan dat de supply chain veel efficiënter maken. Op die manier kan alles beter op elkaar afgestemd worden. Resultaat? Vrachtwagens kunnen voller geladen worden en er worden minder onnodige ritten gemaakt.  Dat bespaart geld en ook hier stoor je weer minder schadelijke CO2-gassen uit.

Duurzame technologieën en bewustwording van kosten

Het is super belangrijk om te investeren in milieuvriendelijke technologieën. Met slimme sensoren en systemen die de hele supply chain beheren, kunnen we minder verspillen en efficiënter werken. Maar let op de kosten! In het begin kan het duur lijken om deze duurzame oplossingen te implementeren, maar op lange termijn bespaart het je echt geld. Bedrijven moeten slim omgaan met de kosten en de voordelen op de lange termijn in gedachten houden.

Total
0
Shares
Vorige
Is Bio-ethanol Schadelijk?
Texaco gas station at night

Is Bio-ethanol Schadelijk?

In de zoektocht naar duurzame energiebronnen en milieuvriendelijke alternatieven

Volgende
De Trending Interieurkleuren voor 2023: Van Levendig Koraal tot Moderne Nuances

De Trending Interieurkleuren voor 2023: Van Levendig Koraal tot Moderne Nuances

Het nieuwe jaar is aangebroken, en dat betekent dat het tijd is om je huis een

Ook interessant