Praktijkvoorbeeld circulair ondernemen: heftrucks

Al decennialang is bekend dat we anders moeten gaan leven, willen we de aarde een fijne en leefbare planeet houden. Maar lange tijd bleef het vooral bij praten. Er moesten dingen gaan veranderen, maar wát en hóe? Dat werd weinig concreet. Hoe anders is dat vandaag de dag. Duurzaamheid krijgt op steeds meer manieren vorm in de praktische bedrijfsvoering van ondernemingen. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk circulair te ondernemen. Hieronder lees je meer over duurzamere keuzes voor ondernemingen die gebruikmaken van heftrucks.

Wat betekent circulair ondernemen?

Circulair ondernemen is een nogal veelomvattend begrip. In de basis gaat het vooral om het verlengen van de levensduur van producten en het hergebruik van grondstoffen. Zo produceer je zo min mogelijk afval, en zijn er zo min mogelijk nieuwe grondstoffen nodig. Grondstoffen worden langer en bewuster gebruikt, en het liefst zo vaak mogelijk. Denk aan het produceren van producten die gemakkelijker te repareren zijn, en te recyclen. Maar ook aan het scheiden van afval om dat te kunnen recyclen. En aan de keuze voor gebruikte werkmaterialen en machines.

De heftruck als onderwerp van circulair ondernemen

Nederland staat bekend als handels- en distributieland. Tijdens die opslag en overslag in de logistieke sector worden allerlei transportmiddelen gebruikt. Een van de meest populaire transportmiddelen voor intern transport van goederen in distributiecentra, magazijnen en overige logistieke omgevingen zijn heftrucks. 

Heftrucks worden vaak intensief gebruikt, en hebben daarom een beperkte levensduur. Is een heftruck aan vervanging toe? Dan wordt in veel ondernemingen als eerste gedacht aan het inwisselen van het oude exemplaar door een volledig nieuwe. Maar weet je dat je net zo goed een gebruikt exemplaar kunt overwegen? Een gebruikte heftruck van Itolang bijvoorbeeld is niet alleen een duurzamere optie, maar ook nog eens een die een minder grote investering vraagt.

Elektrificatie van transportmiddelen die binnen gebruikt worden

Is een heftruck aan vervanging toe, dan is het overigens ook belangrijk mee te nemen in welke werkomgeving deze gebruikt wordt. Bij vorkliften die binnenin bedrijfspanden gebruikt worden, mag bij vervanging tegenwoordig alleen nog voor LPG of geheel elektrisch aangedreven exemplaren gekozen worden. De nieuwe heftrucks van Still bijvoorbeeld voldoen uiteraard aan deze nieuwe reglementen, en zijn verkrijgbaar met uiteenlopende laadvermogens en hefhoogtes. Kies je voor een nieuwe heftruck? Draag dan ook bij aan een langere levensduur door deze goed te laten onderhouden en niet te overbelasten. Kies daarnaast bij voorkeur bij reparatie voor gereviseerde onderdelen.

Circulair ondernemen is een win-win-situatie

Steeds meer bedrijven zien in dat circulair ondernemen echt een win-win is. Niet alleen omdat ze intrinsiek willen bijdragen aan een betere wereld, maar ook omdat het bijdraagt aan een duurzaam imago en bovendien financiële voordelen heeft.

Total
0
Shares
Vorige
De Psychologie van Competitieve Sport: Het Geheim Achter Succes
woman walking on pathway during daytime

De Psychologie van Competitieve Sport: Het Geheim Achter Succes

Competitieve sport is een ongelooflijk boeiend fenomeen dat miljoenen mensen

Volgende
De Fascinatie met Realityshows: Waarom Ze Zo Populair Zijn

De Fascinatie met Realityshows: Waarom Ze Zo Populair Zijn

In een wereld waar televisieprogramma’s zich blijven ontwikkelen en

Ook interessant