group of people using laptop computer

Hoe vind je een geschikte baan in het buitenland? 

Een internationale baan is voor veel mensen een absolute droom. Hoe heerlijk is het om jezelf nog meer te ontwikkelen? Verschillende culturen te leren kennen? En in je vrije tijd ook nog eens een geheel nieuw land te mogen ontdekken? Een internationale baan biedt ongelooflijk veel voordelen. Ook wanneer je eenmaal weer terug in Nederland bent. Voor veel bedrijven geldt werken in buitenland namelijk als een absolute pré. Dit kan dan ook de reden zijn waarom je in de toekomst meer kansen op de arbeidsmarkt kunt krijgen. Een dergelijke baan staat heel goed op je cv. 

Kortom: genoeg redenen om een baan in het buitenland te zoeken. Zeker als je gewoon toe bent aan iets nieuws, aan verandering en je graag ook buiten de Nederlandse grenzen aan de slag gaat. Maar hoe vind je een geschikte baan in het buitenland? Waar moet je aan denken? In dit artikel geven we enkele tips en zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij. 

Schrijf je in bij een recruitmentbureau 

Het is niet altijd gemakkelijk om een baan in het buitenland te vinden. Wanneer je in een specifieke sector aan de slag wilt gaan en ook al ongeveer weet welke functie je wil bestieren, dan kan het een goed idee zijn om een recruitmentbureau te benaderen. Dit zijn bedrijven die andere bedrijven helpen om de juiste medewerkers te vinden. Ze werken hierbij voornamelijk met interims. Dit zijn mensen die niet op zoek zijn naar een langdurig dienstverband, maar juist meer werkervaring bij verschillende bedrijven op willen doen. Ook in het buitenland. Zodra je je hier inschrijft, zullen ze jouw wensen concreet maken en jou op basis daarvan in de database opnemen. Zodra er een passende vacature vrijkomt, zal je als één van de eerste personen benaderd worden. Bedrijven zetten job recruitment in om zo min mogelijk tijd kwijt te zijn aan de selectieprocedure en zo snel over de juiste kandidaten te beschikken. Soms komen hier dan ook vacatures vrij die elders niet actief verkondigd worden. Het kan dus zeker lonen om jezelf hier zichtbaar te maken. 

Europees cv 

Als je in het buitenland wil solliciteren, is het ook belangrijk dat je cv door iedereen begrepen wordt. Er zijn verschillende websites waarmee je eenvoudig je huidige Nederlandse cv kunt laten vertalen. Zo weet je zeker dat je cv ook in het buitenland gelezen kan worden. Je kunt er ook voor kiezen om een algemeen Europees cv te maken en deze in het Engels te schrijven. Deze taal wordt door de meeste mensen begrepen, waardoor je hem in verschillende landen kunt gebruiken. Zo hoef je niet telkens een geheel nieuw cv te maken als je in een ander land solliciteert, maar heb je altijd een geschikte cv bij de hand. 

Soms kan het ook verstandig zijn om je diploma’s ook in het buitenland te laten erkennen. Hoe je dit doet, is per land verschillend. Lees je daarom goed in, zodat je precies weet wat nodig is. Zo weet je zeker dat je straks de door jou gewenste functie ook daadwerkelijk mag uitoefenen. 

Total
0
Shares
Vorige
Zakelijk Leasen: De Voordelen, Mogelijkheden en Overwegingen
parked vehicles

Zakelijk Leasen: De Voordelen, Mogelijkheden en Overwegingen

Zakelijk leasen is een populaire optie geworden voor bedrijven die behoefte

Volgende
Duurzaamheid op het internet: Zal digitalisering het klimaat redden?

Duurzaamheid op het internet: Zal digitalisering het klimaat redden?

Klimaatbescherming en digitalisering behoren tot de grootste mondiale

Ook interessant