four men playing table tennis

Waarom een bedrijfsuitje verplicht zou moeten zijn

De ene medewerker kijkt er het hele jaar naar uit, de ander kan het echt gestolen worden. Waar we het over hebben? Een bedrijfsuitje natuurlijk! Een bedrijfsuitje wordt geregeld eens per jaar door de werkgever georganiseerd.

Op die dag wordt er gewerkt aan teambuilding, worden werknemers gemotiveerd en wordt maar weer eens duidelijk waar het bedrijf nu eigenlijk voor staat. In principe zullen slechts weinig je het uitje verplichten, maar wij willen je in deze blog graag vertellen waarom dat wél zo zou moeten zijn. Lees je mee?

Vijf belangrijke redenen

In vijf belangrijke redenen zullen we uitleggen waarom een verplicht bedrijfsuitje zoveel goeds kan doen voor het bedrijf in het algemeen.

#1 Eensgezindheid

Met name als je spreekt over een wat groter bedrijf, kan het zomaar zijn dat je de helft van je collega’s eigenlijk nauwelijks kent en vrijwel nooit spreekt. En dat terwijl jullie toch wel degelijk aan hetzelfde uiteindelijke doel werken. Een bedrijfsuitje is een mooi moment om iedereen samen te brengen en wat meer eensgezindheid te creëren.

#2 Waardering

Als het alleen maar werken, werken, werken is en je nooit eens hoort dat de werkgever blij is met jullie als team, werkt dat niet heel motiverend. Middels een bedrijfsuitje kan die waardering wel een keertje worden laten zien. Je werknemers zijn samen en doen wel ergens aan mee, maar ze mogen ook eens hun hoofd van het werk afhouden.

#3 Teambuilding

Vaak zijn bedrijfsuitjes op zo’n manier ingericht, dat collega’s met elkaar werken. Het is dan grappig om van een afstandje te monitoren hoe bepaalde collega’s op elkaar reageren en hoe ze het voor elkaar boksen om toch samen te werken. Je leert elkaar op een hele andere manier kennen wat je mogelijk weer kan inzetten op kantoor (of een andere werkplek ofcourse).

#4 IJsbreker

Ja, als je als team werkt in Amsterdam, maar er daadwerkelijk niemand woont in Amsterdam, dan is een bedrijfsuitje Amsterdam natuurlijk de perfecte ijsbreker om elkaar en de stad wat beter te leren kennen. Wellicht creëer je een plek waar collega’s elkaar in de toekomst vaker in hun privéleven zullen ontmoeten. Hoe vaak komt het niet voor dat je collega’s een van je beste vrienden worden?

#5 Vermindering van stress

Poeh, de afgelopen weken waren erg stressvol, maar alles ten goede van het bedrijf, right? En nee, medewerkers ontspannen niet als ze een taartje aan hun eigen bureau moeten opeten. Het gaat pas goed als ze er even uit zijn, als ze even totaal wat anders kunnen doen en op een reguliere werkdag kunnen rusten.

Conclusie

Dus, we willen al met al concluderen dat het als werkgever goed is om een bedrijfsuitje te verplichten. Ze zullen ontspannen, elkaar beter leren kennen en het bijkomende stukje teambuilding is ook mooi meegenomen. Houd rekening met eventuele fysieke beperkingen van je team en je doet het helemaal geweldig! Nou alvast veel succes met organiseren, hè!

Total
0
Shares
Vorige
Waar kan je energie vergelijken en energie aanvragen?

Waar kan je energie vergelijken en energie aanvragen?

Het energiecontract is iets waar ieder huishouden mee te maken krijgt

Volgende
Verzekeringen voor de deeleconomie: Bescherming voor huiseigenaren, chauffeurs en bezitters van deelvoertuigen
aerial photography of cityscape at night

Verzekeringen voor de deeleconomie: Bescherming voor huiseigenaren, chauffeurs en bezitters van deelvoertuigen

In de afgelopen jaren heeft de deeleconomie een aanzienlijke opkomst

Ook interessant