assignment dictionary review of literature in research example mergers and acquisitions research papers custom writing assignment josh kwondike bar do your homework child labor essay

1.700 kerken over op 100% windenergie

Het inkoopcollectief Energie voor Kerken stapt over op 100% Nederlandse windenergie van duurzame energieleverancier Greenchoice. Vanaf begin 2013 krijgen inmiddels ruim 1.700 kerkgebouwen groene stroom en CO2-gecompenseerd gas van de energieleverancier. Vanaf 2017 komt die stroom uitsluitend uit Nederland, een bewuste duurzame keuze van het collectief. Een kwart van de groene stroom komt uit de nieuwe eigen windmolens van Greenchoice aan het Hartelkanaal.

Energie voor Kerken kiest weloverwogen voor stroom die duurzaam in Nederland is opgewekt. Jeroen Crajé van de begeleidingscommissie Energie voor Kerken: “We investeren vol overtuiging in Nederlandse windenergie. Daarmee dragen wij vanuit de kerken actief bij aan het groener maken van ons land. Energie voor Kerken staat voor het gebruik van alleen duurzame energie en heeft daarnaast ook aandacht voor energiebesparing en het verduurzamen van kerkgebouwen”.

Beste aanbod

“Natuurlijk kijken we ook scherp naar voorwaarden en tarieven en naar kwalitatieve eisen en wensen zoals verzamelfacturen en administratieve mogelijkheden. Na zorgvuldig afwegen en onderhandelen, bleek Greenchoice op al die terreinen voor ons het beste aanbod te hebben. En tel daar de uitstekende persoonlijke service bij op”, aldus Crajé. Energie voor Kerken en Greenchoice verlengen het energiecontract tot en met 2019.

100% groene stroom uit Nederland

Ton van der Linden van Greenchoice: “De keuze van de kerken voor Nederlandse stroom helpt ons met het bereiken van ons duurzame doel: 100% groene stroom uit Nederland. Greenchoice is daarnaast de enige leverancier die op grote schaal het gasverbruik van klanten compenseert met CO2-compensatieprojecten wereldwijd.”